Hugo og Ester har boet på Rødvig Allé i 32 år. Hugo er 78 år og fra Møn. Som 18-årig flyttede han til København, og her har han boet siden. I mange år havde han vognmandsforretningen, Damsø Bilen, sammen med sin bror. Han kører stadig taxa, og det har han gjort siden 40erne.

”Det kan tælles på hænder og fødder hvor mange i din alder, der kan arbejde fuld tid,” kommenterer Ester, ”så hvor længe bliver du ved?” – ”Så længe jeg kan … for jeg har lyst til det,” svarer Hugo.

25 ÅR PÅ POLSK

Ester begyndte at arbejde på taxaselskabet Minervas hovedcentral – og sådan mødte hun Hugo. Det er 42 år siden. ”Vi kunne have holdt sølvbryllup, da vi blev gift – vi levede nemlig i mange år på polsk,” fortæller Ester og smiler.

Ester forlod centralen og fik arbejde på et hospital. I mange år passede hun døende patienter, men de sidste 14 år arbejdede hun på barselsgangen på Frederiksberg Hospital. ”Det gjorde godt at arbejde med liv efter i så mange år kun at have mødt døden.”

DER HVOR KRAGERNE VENDER

”Vi flyttede til Hvidovre ved et tilfælde,” siger Ester. ”Hvis det ikke havde været for annoncen, havde vi aldrig tænkt på Hvidovre – det var sådan et sted, hvor kragerne vender.”

” ’Hus til salg hvis byttelejlighed haves’ stod der i annoncen. Og vi havde en lejlighed i Vanløse.”

”Så kørte vi herud og kiggede … det var jo lidt medtaget. Men ellers var det dejligt hus med mange frugttræer i haven. En god kontrast til lejligheden i Vanløse. Så det købte vi,” fortæller Ester. ”Huset kostede 162.000 kr. dengang,” supplerer Hugo og kigger på skødet. ”… og udbetalingen var på 15.000 kr.”

Huset har Ester og Hugo selv udbygget og sat huset i stand. ”Men det er først nu på mine ældre dage, at jeg er begyndt at banke pudset ned af væggene – Jeg er helt vild med det, måske skulle jeg have været håndværker?” smiler Ester.

ESTER SVINGER PENSLEN

”Det med at give Hugo en malerpensel i hånden, det gør jeg nødigt,” siger Ester og griner. ”Og jeg tager den nødigt,” svarer Hugo med et smil. ”Hugo blander cementen, og jeg bruger den.”

Men Hugo er nu ikke uden håndværkerevner og har selv sat nye vinduer i udestuen. ”Alt tømrerarbejdet det laver Hugo, og han gør det godt.”

”Man kan gå hele vejen rundt i huset – det er godt til jul, når der skal synges ’Nu det jul igen’,” fortæller Ester.

”Men i mange år havde vi forskudte vagter med meget aften-arbejde, så på et tidspunkt holdt vi slet ikke jul sammen i fem år på grund af vores vagter.”

Huset på Rødvig Allé er præget af Esters kreative sjæl – alle vegne inde og ude er der små installationer – gamle farvede flasker, figurer, masker og keramik. Og så er det et hjem med minder og historier: Gamle skudsmålsbøger, porcelæn og personlige ejendele fra slægten. Højt skattet og med hver sin lille historie at fortælle.


RØDVIG ALLÉ - HISTORIER FRA RISBJERG NO. 5

Risbjerg Villaby i Hvidovre er en rigtigt klondykekvarter med mange mærkelige og særprægede huse. For nogle år siden interviewede jeg fem familier fra kvarteret, som alle alene blev valgt ud fra deres hus’ særpræg - Det blev til portrætter af fem særprægede familier fra fem særprægede huse.

Hugo har kørt taxa i seks årtier. Og han kører endnu - i sin Mercedes Benz 190.

[ Se alle billede fra Risbjerg Villaby i slideshow ]