DE KRISTNE I PALÆSTINA

De kristne palæstinensere er en religiøs minoritet. Men de er samtidig en del af Palæstinas gamle kultur og historie, og traditionelt meget aktivd i det palæstinensiske samfund, både socialt og politisk.

De kristne palæstinensere

VIRTUEL STYRYTELLING: De Levende Stene - historier fra Palæstina

Bethlehem

BETHLEHEM - VI LEVER IKKE, VI OVERLEVER

”For ti dage siden sendte jeg en ansøgning om visum til den danske ambassade,” fortæller Georgette. ”Jeg håber, at vi kan nå at få svar inden jul. Hvis vi altså får lov til at flytte til Danmark.”

RAMALLAH – KÆRLIGHEDEN OG BEJLERNE

”Piger kan ikke spørge så direkte som fyrene kan. Det ville hurtigt give dem et meget dårligt ry. Så hvis jeg er interesseret i en fyr, kan jeg ikke bare kontakte ham. Det må arrangeres gennem fælles venner.

Ramallah Nablus

NABLUS – OM FÅ ÅR ER VI VÆK

”Vi vil alle sammen helst blive her,” kommenterer Osama. ”Vi er palæstinensere, og det er her, vi hører hjemme … men livet er hårdt og til tider ubærligt. Vores børn er bange.”

ZABABDEH – KIRKEN, KROEN OG PRÆSTEN

Både kirken og huset, som familien skulle bo i, var præget af 20 års forfald: Vinduerne var smadrede, og en del af inventaret i kirken var ødelagt. Nu har Firas og hans venner selv betalt for restaureringen.

Zababdeh Beit Jala

BEIT JALA – GRANAT RAMTE BØRNEVÆRELSET

”En sen aften ramte en israelsk granat huset,” fortæller Soher. ”Granaten gik gennem ydermuren og tværs gennem børneværelset. Den raserede værelset fuldstændigt og huset brød i brand.”

JERUSALEM – VI ER GÆSTER I EGET HJEM

”Jeg er født her. Det her er mit hjem, men jeg er bare en gæst! Etiopiske og russiske soldater, som har været her i mindre end et år, har ret til at stoppe mig og spørge efter mit ID.”

Jerusalem Gaza

GAZA – LIVET ER IKKE LET I ET FÆNGSEL

”Hvad laver jeg her? tænkte jeg. Og jeg overvejede alvorligt, om jeg skulle forlade Gaza og flytte til Jordan. På et tidspunkt havde jeg pakket kufferten og var klar til at rejse.

ABOUD – HAVET ER FORBUDT OMRÅDE

”Tel Aviv ... Byen er så tæt på, at jeg næsten kan røre ved højhusene. Men alligevel er det jo en anden verden. Havet er forbudt område. For jeg er palæstinenser, og der er en mur imellem.”

Aboud